U bent nu hier:

Nieuws

  Bedrijfsartsen hebben veel belangstelling voor 'praktijktest melden beroepsziekten'

   |  Het NCvB stappenplan voor het melden van beroepsziekten is in samenwerking met de NVAB herzien. Hoe dit nieuwe stappenplan in de praktijk bevalt, wordt in september getest. Na een oproep voor deelname aan de praktijktest hebben zich bijna 200 bedrijfsartsen opgegeven. »»


  Melden beroepsziekten: test met nieuw stappenplan

   |  Het NCvB stappenplan voor het melden van beroepsziekten is in samenwerking met de NVAB herzien. Het nieuwe stappenplan geeft duidelijke criteria voor het vaststellen van beroepsziekten en is erop gericht om preventieve activiteiten op gang brengen. Het voorkómen van beroepsziekten is het uiteindelijke doel. »»


  Internationale aandacht voor Nederlandse richtlijn ter preventie van rugklachten door werk

   |  Rugklachten zijn de tweede belangrijkste reden – na griep of verkoudheid – om te verzuimen en zijn verantwoordelijk voor 15% van de verzuimdagen in Nederland. De NVAB was een van de initiatiefnemers voor het maken van de Multidisciplinaire Richtlijn 'Vermindering van tilbelasting om rugklachten te voorkómen'. »»


  Richtlijn Oogonderzoek bij beeldschermwerk ingetrokken

   |  De NVAB heeft besloten de richtlijn 'Handelen van de bedrijfsarts bij het oogonderzoek bij beeldschermwerkers' niet meer beschikbaar te stellen. Visusproblemen bij computerwerk worden nu behandeld in de recent gepubliceerde Richtlijn Computerwerk. »»


  Diabetes, werken en ramadan: een onhandige combinatie

   |  In principe moet werknemers met suikerziekte een actieve deelname aan de vastenmaand worden ontraden. Zij lopen een groot risico op het ontstaan van (verdere) ontregeling en/of verergering van reeds bestaande complicaties. »»


  Vacature Commissie Nascholing NVAB (CNN)

   |  Wilt u ook betrokken zijn bij de organisatie van de Bedrijfsgeneeskundige Dagen? De NVAB is op zoek naar nieuwe leden voor de Commissie Nascholing. »»


  NVAB publiceert Handreiking adviseren van organisaties door de bedrijfsarts

   |  Deze handreiking gaat over het uitbrengen van advies aan de leiding van arbeidsorganisaties door de bedrijfsarts. De handreiking geeft informatie en kennis in de vorm van een aantal do’s en don’ts, een checklist met randvoorwaarden en aanbevelingen over de attitude en competenties bij een adviesopdracht. »»


Meer nieuws

Nieuwsbrief


eerdere nummers   

Twitter

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd